Economia 06/07/2015

Les caixes d'estalvi alemanyes defensen que Grècia surti de l'euro

El president de la Confederació de Caixes d'Estalvi, Georg Fahrenschon, creu que la sortida seria "conseqüent" després del resultat del referèndum

Efe
1 min
Falta de confiança L'alta rendibilitat del deute  perifèric ja no atreu el banc amb seu a Frankfurt.

BerlinUna bona part dels bancs alemanys dóna per fet que Grècia sortirà de l'euro. El president de la Confederació de Caixes d'Estalvi, Georg Fahrenschon, considera fins i tot "conseqüent" que aquest sigui el següent pas, després del no dels grecs al referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Amb el no, el poble grec s'ha pronunciat en contra dels fonaments i les regles d'un àmbit monetari comú. Conseqüentment, Grècia hauria d'abandonar ara mateix l'eurozona", va afirmar Fahrenschon en unes declaracions al diari econòmic 'Handelsblatt'.

La gerent de la Confederació de Bancs Públics d'Alemanya (VÖB), Liane Buchholz, va sostenir que si no hi ha perspectiva de negociacions, el BCE "haurà de suspendre aviat els crèdits d'emergència als bancs grecs". El Deutsche Bank, l'entitat més gran d'Alemanya, considera que el camí per donar noves ajudes a Grècia està tancat de moment.

"L'Eurogrup no pot fer la més mínima concessió al govern de Tsipras si no vol perdre la seva credibilitat", va sostenir l'economista en cap del Deutsche Bank, Nicolas Heinen, en declaracions al canal regional NDR. D'altra banda, el segon banc del país, el Commerzbank, creu que el risc d'un 'Grexit' ha augmentat considerablement.

stats