Economia 09/02/2015

Alfons Godall, vicepresident del Barça amb Laporta, és a la llista Falciani, segons 'El Confidencial'

També apareixen cognoms com Dexeus, Buesa i Dídac Fàbregas

Ara
1 min
El jutge cita Godall per aclarir si es van espiar polítics amb fons del Barça

BarcelonaEl vicepresident del Barça a l'època de Joan Laporta, Alfons Godall, tenia un compte a Suïssa sense declarar quan exercia el càrrec al club, segons consta a les dades del banc HSBC de Ginebra que va filtrar Hervé Falciani i que publica aquest dilluns El Confidencial.

Segons aquest mitjà, Godall estava relacionat amb un compte a nom de Double Joy Limited, una empresa amb seu a les illes Verges britàniques. El saldo màxim del compte va ser de 5,1 milions de dòlars entre el 2006 i el 2007. A més, era beneficiari de dos comptes més, però sense saldo.

El Confidencial diu que Godall ha confirmat l'existència d'aquests diners i ha explicat que es va regularitzar amb Hisenda. Tot i això, no ha explicat quin va ser l'origen del diner. Godall, en un tuit, ha explicat la seva versió.

A la llista, segons el mitjà digital, també surten altres catalans, com l'advocat Juan de Dios Dexeus Trias, en tres comptes que van sumar un màxim de 924.000 dòlars. També hi surt Gustavo Buesa, president del grup GBI, amb un compte de 2,9 milions de dòlars. Aquest empresari ha estat investigat pel cas Crespo, perquè l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, va concedir el concurs de recollida d'escombraries a GBI per 79 milions.

També hi surt Dídac Fàbregas, exdiputat del PSC, amb saldos sense declarar de 4,8 milions de dòlars.

stats