Cues quilomètriques per les marxes lentes dels tractors

Els pagesos han protestat en altres vies com la C-16, la C-53, la C-55 i la C-14

2 min
La marxa lenta al Berguedà.

BarcelonaEls pagesos han portat de nou la seva protesta a les carreteres aquest diumenge i s'han produït retencions quilomètriques a la C-16, a la comarca del Berguedà, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Els manifestants no han tallat cap via catalana, però sí que han fet marxes lentes amb els seus tractors que han provocat retencions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la C-16, en plena operació tornada a Barcelona del cap de setmana, els pagesos han fet una marxa lenta circular entre Berga i Guardiola de Berguedà. Es tracta d'una via on els diumenges a la tarda, especialment a l'hivern, el trànsit és intens pel retorn a Barcelona del cap de setmana, especialment des de la Cerdanya.

Les marxes lentes havien provocat, fins a les 19 hores, cues de fins a 10 quilòmetres en algunes d'aquestes vies, i fins i tot aturades. Les marxes lentes estaven previstes en un primer moment a la C-16 i la C-53, però després la protesta dels pagesos s'ha estès a altres vies, com la C-55 i la C-14.

Amb aquesta mobilització, els pagesos tancaran una setmana que ha estat històrica pel volum i la participació en les mobilitzacions que van començar dimarts i van continuar dimecres amb una tractorada cap a Barcelona.

"Hem parlat amb tothom, tots ens han fet bona cara i dit bones paraules, però el que volem són canvis i com més aviat millor", ha dit Eduard Lledó, portaveu de la pagesia al Berguedà, en declaracions als mitjans que recollia l'ACN abans de començar la protesta. 

Aquest diumenge l'acció es limita a fer una marxa lenta i no es tallarà la carretera per demostrar que després d'una setmana de mobilitzacions històriques el sector "continua aquí". "No volem crear malestar, però sí estar presents i que no s'encantin. Volem els nostres fruits", ha afegit Lledó.

Les mobilitzacions continuaran aquesta setmana amb protestes a Mercabarna, al Port de Tarragona i també a la N-II a l'altura de Figueres el dimarts 13 de febrer i amb una concentració a Madrid el 21 de febrer. 

stats