Supermercats
Economia Alimentació 13/12/2022

Gelida dona llum verda a l'Agroparc d'Ametller Origen al Penedès

Els principals partits polítics del territori se sumen al suport empresarial que rep el projecte, que preveu invertir 180 milions

2 min
Josep Ametller, copropietari del grup Ametller

BarcelonaEl macroprojecte de l'Agroparc d'Ametller Origen ha rebut aquest dilluns la llum verda de les forces polítiques municipals. L’Ajuntament de Gelida (Alt Penedès) ha aprovat inicialment la modificació urbanística per tirar endavant la construcció de la infraestructura, que preveu crear un gran parc productiu de 258 hectàrees i una inversió de 180 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al ple municipal extraordinari celebrat dilluns al vespre, tots els grups polítics excepte la CUP –que hi ha votat en contra– han donat suport a modificar el pla parcial de Can Juncoses i les finques adjacents. El debat al ple ha estat marcat per la protesta dels col·lectius ecologistes contraris a l’Agroparc, que han organitzat una tractorada i una manifestació a l’Ajuntament.

Oposició dels ecologistes

Ara fa poc més d’un any, el grup Ametller Origen va anunciar la represa del projecte de l’Agroparc, que havia deixat en pausa el 2018 per la falta d’entesa amb agents polítics i socials del territori. Les queixes, provinents de grups ecologistes com Stopagroparc, consideraven que el projecte "afecta un territori que ja té el seu equilibri, i atempta contra el paisatge i la biodiversitat".

Amb la nova proposta, però, la companyia agroalimentària ampliava el projecte del gran recinte d’economia circular, passant de 120 hectàrees a ocupar-ne 258, però destacava el fet que el recinte ja no es projectava sobre terrenys rústics, que era un dels reclams dels grups ecologistes.

Així doncs, el projecte ara se centra en la zona de Can Juncoses, uns terrenys ja qualificats d'industrials i pendents de desenvolupament. En el moment d’anunciar el nou format de l’Agroparc, el conseller delegat de la companyia, Josep Ametller, augurava que l’espai podria obrir a finals del 2025 i projectava la creació de 3.100 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts. 

La modificació urbanística aprovada inicialment aquest dilluns al ple de Gelida entra ara en fase d’al·legacions i després serà votada per passar l’aprovació provisional, també a l’Ajuntament. Si se supera aquest segon tràmit, el document es traslladarà a la comissió territorial d’urbanisme per a la seva aprovació definitiva. 

stats