Els pagesos mantenen els talls de carreteres per la manca de propostes del Govern

Els agricultors demanen cessaments a l'Agència de l'Aigua per la gestió de la sequera

2 min
Imatge de la protesta dels pagesos a les vies gironines

GironaEls pagesos han mantingut aquest dimecres la seva protesta tallant carreteres arreu de Catalunya amb tractors i barricades per reclamar millores en el sector. Els centenars d’agricultors i ramaders de les comarques gironines que des de dimarts a la matinada bloquegen el pas de vehicles a l’AP-7 i la N-II en el seu pas per Pontós (Alt Empordà), lluny d'abaixar la guàrdia, volen mantenir la concentració activa de manera “indefinida”. Estan molestos per la manca de propostes “concretes” del departament d’Acció Climàtica a les demandes que la plataforma Revolta Pagesa ha plantejat a la conselleria. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El tall a l’Alt Empordà afecta uns 20 km de l’autopista al sud de Figueres en totes direccions i, des d’ahir dimarts, els Mossos d’Esquadra desvien el trànsit, sense complicacions excessives, per la primera sortida de Figueres en sentit sud i per Vilademuls en sentit nord. En els altres dos punts bloquejats per pagesos a la xarxa de carreteres catalanes –a l’A-2 a Tàrrega i al pas fronterer de Coll d’Ares– la concentració es manté convocada fins dijous. 

“Hem demanat el canvi de nom de la conselleria d’Acció Climàtica per Agricultura, Ramaderia i Pesca i també la dimissió o cessament de Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Jordi Molist, director de l'àrea d'abastament de l'ACA, per la seva nefasta gestió de l’aigua durant la sequera; estem en contacte, però de moment no tenim respostes satisfactòries”, ha explicat aquest vespre als mitjans de comunicació Martí Planas, portaveu de Revolta Pagesa. “Algun dia haurem de marxar, però de moment, les reunions no han anat bé i no tenim intenció de plegar veles fins que no ens facin cas, estem preparats per aguantar”, diu Joan Caball, coordinador nacional del sindicat d’Unió de Pagesos, que també secunda la protesta. De moment, els Mossos d’Esquadra no tenen ordres de desallotjar la zona. 

Suport francès

Des d’aquest matí, els agricultors gironins han rebut el suport dels pagesos de la Catalunya Nord i el Rosselló, que també reclamen les mateixes mesures per frenar la importació d’aliments produïts fora de la Unió Europea, que els fan la competència. 

stats