Economia 14/05/2018

Almirall eleva els seus beneficis un 57% el primer trimestre

Les vendes del grup fins al març es mantenen estables, en 189 milions d'euros

Ara
1 min
Almirall farà el 75% de les vendes a l'estranger el 2014

BarcelonaAlmirall va obtenir un benefici net de 30,9 milions d'euros en el primer trimestre, una xifra un 57,1% superior a la del mateix període de l'any passat (19,6 milions d'euros), segons ha informat aquest dilluns la companyia, que ha precisat que a tipus de canvi constant el creixement del seu benefici va ser del 59,6%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup farmacèutic va registrar un resultat brut d'explotació (ebitda) de 58 milions d'euros entre el gener i el març, un 5,4% més que en el mateix període del 2017. Per la seva banda, els ingressos d'Almirall van sumar 202 milions d'euros en el primer trimestre, un 4,1% menys, i les vendes netes del grup es van mantenir pràcticament estables, en 189,3 milions d'euros.

No obstant això, a tipus de canvi constant, les vendes netes d'Almirall van créixer un 1,3% a causa dels nous llançaments i del "bon rendiment" del negoci base, segons la companyia.

El conseller delegat del grup, Peter Guenter, ha expressat el seu entusiasme amb els resultats financers del primer trimestre, amb un "sòlid" ebitda i resultat net.

"Esperem que aquest impuls positiu de les vendes s'acceleri encara més el 2018 i que ens permeti avançar en el creixement dels beneficis a curt i mitjà termini i arribar a les estimacions financeres del 2018", ha afegit Guenter.

Aquestes estimacions, calculades a tipus de canvi constant, apunten a un creixement de les vendes netes d'"un dígit mitjà a alt" i a un augment de l'ebitda pròxim al 20%.

stats