Economia 03/02/2021

Almirall fitxa un ex-AstraZeneca com a nou conseller delegat

L'italià Gianfranco Nazzi substituirà Peter Guenter al capdavant de la companyia catalana

1 min
Almirall augmenta un 4% els beneficis el tercer trimestre de l'any

BarcelonaAlmirall ja té nou conseller delegat. La farmacèutica catalana ha informat aquest dimecres a la CNMV que el seu consell d'administració ha aprovat Gianfranco Nazzi com a successor de Peter Guenter al capdavant de la companyia. El nou alt directiu s'incorporarà a aquest càrrec i al de conseller executiu del consell d'administració l'1 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nazzi era fins fa poc vicepresident executiu de mercats internacionals a Teva, una farmacèutica amb seu a Israel, on va arribar després d'ocupar càrrecs de responsabilitat a AstraZeneca, GSK i Eli Lilly. A Teva, per exemple, ha fet també de president i conseller delegat de la branca de mercats emergents.

"Té un reconegut lideratge en la indústria farmacèutica i aporta una gran experiència en àrees clau per a l'èxit i el creixement d'Almirall, tant als Estats Units i a Europa com en mercats emergents", apunta en un comunicat Jorge Gallardo, president d'Almirall. "Estic convençut que podré seguir ajudant [l'empresa] amb solucions i tractaments nous que aportin valor i millorin la vida dels pacients: estic compromès amb aquesta missió i sé que, amb el seu equip, assolirem aquesta gran fita a curt termini", correspon Nazzi.

El fitxatge de Nazzi resol en poc més de quatre mesos el buit que va deixar Peter Guenter quan va anunciar que marxava, el setembre de l'any passat. El que va ser conseller delegat d'Almirall fins a finals del 2020 va explicar que ho feia perseguint nous reptes professionals, després de tres anys al càrrec. Guenter venia de Sanofi i segons va explicar en anunciar la seva incorporació la família Gallardo, propietària d'Almirall, el procés de cerca de nou conseller delegat es va allargar llavors un any.

stats