Com seria el món laboral en una Catalunya independent?

Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT a Catalunya, creu que els sindicats haurien d'adoptar el model nòrdic d'afiliació de treballadors

Com seria el món laboral en una Catalunya independent? Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT a Catalunya, creu que els sindicats haurien d'adoptar el model nòrdic d'afiliació de treballadors, on els sindicats s'autofinancen. També afirma que Catalunya s'hauria de centrar a canviar el model productiu i a promoure la productivitat, que ha caigut en els últims anys, incloent-hi els de prosperitat econòmica.

Són afirmacions que Àlvarez fa en un vídeo que ha gravat per al projecte 'Amb Independència', en el qual es mostra obert a revisar el sistema del subsidi d'atur i la vinculació de salaris a productivitat. També assegura que les pensions en una Catalunya independent estarien assegurades i es mostra convençut que, des d'un punt de vista econòmic, seria un estat totalment viable.

El projecte 'Amb Independència' analitza la viabilitat de la independència de Catalunya de la mà de diferents experts que discuteixen els avantatges i els desavantatges d'aquest escenari. El projecte, a través del coneixement i el rigor, vol contribuir a aquest debat.

Més continguts de