Economia 13/09/2019

Amazon es ven el centre logístic del Prat quatre anys després de comprar-lo

El nou propietari és un fons sobirà de Corea del Sud, segons TV3

Paula Clemente
2 min
Els sindicats catalans també desembarquen a Amazon

BarcelonaLa multinacional del comerç electrònic Amazon ha venut el seu centre logístic del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), situat al costat de l'aeroport. Segons ha avançat TV3, el comprador seria un fons sobirà de Corea del Sud, és a dir, un vehicle d'inversió propietat del país que controla actius financers nacionals i internacionals. La qüestió és que Amazon seguirà al centre, però en qualitat de llogater.

L'Institut Català del Sòl (Incasòl), organisme que depèn de la Generalitat, va adjudicar a Amazon la parcel·la a finals del 2015 per uns 30 milions d'euros. La tecnològica hi va invertir 200 milions més en les obres i en la posada en marxa de l'espai, i ara, quatre anys més tard i després de mesos de buscar comprador, la companyia nord-americana ha venut la parcel·la i l'edifici. Segons assenyala l'esmentada cadena de televisió, el centre estaria valorat ara en uns 170 milions d'euros.

De fet, segons explica TV3, l'adquisició de la parcel·la i de les instal·lacions d'Amazon al Prat serien la primera inversió del fons sobirà de Corea del Sud en el mercat immobiliari espanyol. A més, el fons hauria adquirit també el centre logístic britànic d'Avonmouth, a Bristol, i el de Brétigny-sur-Orge, a París. Totes tres transaccions per 400 milions d'euros, segons han explicat a la cadena fonts immobiliàries coneixedores de l'operació.

Fonts d'Amazon han explicat a l'ARA que aquest tipus de moviments són habituals en la companyia tecnològica, i que, per tant, són transaccions que no són estranyes en el si de l'empresa. "Actualment ja operem amb aquest tipus d'estructura d'arrendament en la majoria de les nostres propietats en tot el món, és una transacció habitual per al nostre negoci", ha manifestat oficialment la companyia.

El moviment no afecta, han afegit, al "fort compromís" que la tecnològica té amb la creació d'ocupació a tot Espanya. El que no comenta l'empresa és quin ha sigut l'import de la transacció, i en quines condicions es queda Amazon a l'edifici.

stats