Economia 28/06/2016

Amazon invertirà 200 milions al centre del Prat que obrirà la tardor del 2017

L'edifici tindrà 60.000 metres quadrats, 19 metres d'alçad i es crearan 1.500 llocs de treball

Júlia Manresa
3 min
Un centre logístic d'Amazon

BarcelonaL'esperat centre logístic que Amazon té projectat al Prat del Llobregat ja té data d'inauguració. Segons ha comunicat aquest dimecres l'empresa, el centre començarà a funcionar la tardor del 2017 i crearà uns 1.500 llocs de treball en els propers tres anys. Les obres començaran aquest divendres i tot plegat suposa una inversió de 200 milions d'euros. Els terrenys es van adquirir per 23 milions, amb una superfície edificable de fins a 210.000 metres quadrats. L’edifici, però, tindrà 60.000 metres quadrats de superfície –l’equivalent a vuit camps de futbo–, 19 metres d’alçada i servirà per distribuir a tot el sud d’Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tal com ha explicat a l’ARA, Fred Pattje, director general d’Operacions d’Amazon a Espanya, la companyia ja tenia la intenció des dels inicis d’instal·lar el seu primer centre logístic a Espanya a Barcelona, però les oportunitats a l’hora de trobar emplaçament van acabar afavorint la capital Espanyola, on Amazon va construir el centre logístic de San Fernando de Henares el 2012. De fet, ja des de principis del 2014 es va començar a parlar de la intenció d’Amazon d’instal·lar un centre al Prat.

Segons Pattje, Amazon ha triat el Prat del Llobregat per instal·lar-hi el segon centre logístic d’Espanya per la seva proximitat a l’aeroport de Barcelona i pel fet d’estar “a prop d’emplaçaments clau del sud d’Europa”. Però també per la capacitat de la capital catalana d’atreure talent. Pattje va aclarir que de les 1.500 persones que treballaran al centre del Prat, al voltant del 7% tindran un perfil formatiu alt. En el comunicat oficial de la companyia, Amazon recull declaracions de Carles Puigdemont, president de la Generalitat, que ressalta que “la ubicació d’aquest centre logístic no és causal. La inversió d’Amazon enllaça amb el corredor mediterrani i reforça sectors econòmics estratègics com el de la logística, que avui dia tenen un alt valor afegit”, diu Puigdemont.

Aquest gegant del comerç electrònic defensa la importància de la creació d’aquest centre no només per millorar el seu servei d’enviaments a tota la Península i al sud d’Europa, sinó també perquè suposa la creació de 1.500 llocs de treball indefinits. “En els últims tres anys hem creat més de 500 llocs de treball indefinits al centre logístic de Madrid”, explica Fred Pattje, director general d’Operacions d’Amazon a Espanya en el comunicat.

L’aposta per Barcelona

L’anunci oficial arriba poc després que es conegués una altra inversió d’Amazon a Catalunya, la que seria la tercera aquest any. Primer va ser la compra dels terrenys del Pat a Incasòl, però tot seguit Amazon va llogar el local de l’antiga seu de l’editorial Gustavo Gili, a l’Eixample. L’empresa, però, no avança per a què servirà aquest establiment.Aquest més, a banda, el diari Expansión va avançar que Amazon ha llogatdues dues naus a Constantí per donar suport a l’operativa.

El centre més important és, però, el del Prat de Llobregat, que Amazon inaugurarà la tardor del 2017 amb 500 treballadors. A banda, la multinacional té un centre logístic de 28.000 metres quadrats a Madrid, on també hi té les oficines corporatives i que està ampliant fins a 75.000 metres quadrats per fer-lo operar al 85% del seu rendiment. El centre del Prat, que serà el més gran del sud d’Europa, permetrà a Amazon oferir enviaments a Catalunya al mateix dia de comanda i repartir 700.000 unitats diàrie

stats