Economia 16/06/2015

Amazon instal·larà a Madrid un centre desenvolupament de software

Ara
2 min
Amazon ja té a Madrid les oficines centrals a Espanya i un centre logístic.

BarcelonaAmazon instal·larà un centre de desenvolupament de software a Madrid, el primer d’aquest tipus fora dels Estats Units. El projecte de la firma nord-americana requerirà la contractació d’una trentena d’enginyers informàtics i se centrarà a desenvolupar noves funcions per a Amazon Business, la seva nova plataforma de comerç electrònic entre empreses.

El centre de Madrid serà d’àmbit europeu i tindrà “un equip de professionals d’alt nivell dedicats especialment a Amazon Business”, com va explicar en un comunicat. Juntament amb el nou hub madrileny, la branca de negoci de comerç electrònic es desenvoluparà des de dos centres tecnològics situats als Estats Units, concretament a Seattle (Washington) i Austin (Texas).

Un nou servei per a empreses

L’activitat d’Amazon Business permet a les empreses accedir a productes com equipament informàtic i tubs d’assaig per a laboratoris, entre molts altres articles a preus especials. El gegant del comerç electrònic pretén convertir Madrid en un dels punts de referència d’aquesta activitat creixent.

La companyia està buscant un equip de més de 30 professionals altament qualificats i amb experiència en el sector. Els contractarà durant el 2015 per començar a treballar en el projecte. El centre estarà ubicat a les actuals oficines corporatives d’Amazon Spain, situades a Pozuelo de Alarcón.

El director general de la companyia a Espanya i Itàlia, François Nuyts, va repassar ahir que des del 2011 Amazon ha creat “més de 600 llocs de treball fixos” a Espanya. Va insistir que la relació amb Espanya és a llarg termini, i que volen seguir invertint perquè hi han trobat “un capital humà excepcional” i “altament innovador”.

Entre els projectes que estudia Amazon hi ha un gran centre logístic de referència a Europa que podria ubicar-se a Catalunya. La decisió, però, no està presa. El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, va assegurar ahir que el Govern segueix treballant perquè aquesta inversió acabi aterrant a Catalunya.

stats