Economia 21/09/2014

Ángel de la Fuente afirma que donar el concert a Catalunya li costaria 16.000 milions a l'Estat

El polèmic acadèmic que assessora Montoro diu que aquests diners s'haurien de restar a les altres comunitats

Ara
1 min
CÀLCULS AMB INTENCIÓ 
 De la Fuente va fer les seves balances fiscals per negar el greuge català.

BarcelonaLa possibilitat que l'Estat concedís a Catalunya un concert econòmic exactament igual que el basc o el navarrès implicaria restar 16.000 milions d'euros del finançament de la resta de comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La xifra és molt similar a les que la Generalitat ha fet servir per parlar del dèficit fiscal, però aquest càlcul no l'ha fet el govern català. Al contrari, l'autor d'aquesta estimació és Ángel de la Fuente, conegut per ser assessor del ministeri d'Hisenda i autor de les darreres balances fiscals presentades per l'Estat, en les quals es rebaixava a 8.500 milions el dèficit fiscal de Catalunya.

El càlcul de De la Fuente apareix en un estudi que va fer per al Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) recollit per 'El Confidencial'.

L'informe fa servir la xifra dels 16.000 milions per recomanar que cap govern espanyol aprovi un concert econòmic per a Catalunya perquè seria "un suïcidi polític".

En tot cas, la proposta de pacte fiscal que va fer el Parlament de Catalunya estava inspirada en el concert basc, però no era idèntic, ja que incloïa quotes de solidaritat que Catalunya pagaria a la resta de comunitats.

stats