Economia 21/05/2019

L'AMB apuja a una hora el temps d'espera per contractar els VTC

La nova normativa entrarà en vigor d'aquí un mes i inclou sancions de fins a 6.000 euros

Ara
1 min
Un conductor d’un cotxe amb llicència VTC passejant per l’avinguda Diagonal la setmana passada.

BarcelonaEl ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts de manera definitiva l'ampliació a una hora de la limitació per contractar les VTC, és a dir, les llicències amb què treballen serveis com Cabify i SocialCar. La normativa incrementa el període de 15 minuts que havia fixat el decret de la Generalitat i que habilitava l'ens supramunicipal a redactar la seva pròpia normativa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text ha tirat endavant amb els vots a favor de Barcelona En Comú, el PSC i la CUP, mentre que els grups d'ERC i JxCat s'han abstingut. Finalment, el PP i Ciutadans han votat en contra d'endurir el temps d'espera mínima per demanar una VTC.

El reglament també estableix com a infracció greu el fet de no respectar els 60 minuts de precontractació, i fixa el règim sancionador en fins a 300 euros per a les infraccions lleus, de 301 a 1.400 euros per a les greus i de 1.401 a 6.000 euros per a les molt greus.

A diferència del decret de la Generalitat, la normativa de l'AMB no té rang de llei i, per tant, el sector de les VTC podria portar als tribunals la mesura per demanar-ne la suspensió cautelar. Això implicaria que el nou límit no entrés en vigor fins que la justícia resolgués el cas. A més, l'Autoritat Catalana de la Competència també podria impugnar aquest text si ho considera oportú.

stats