Economia 04/08/2020

L'Argentina pacta amb els seus creditors per reestructurar un deute de 65.000 milions de dòlars

L'acord permetrà estalviar 33.000 milions de dòlars en deu anys i evita la fallida

Ara
1 min
Alberto Fernández, candidat peronista, després de saber-se guanyador de les primàries

BarcelonaEl govern de l'Argentina i els creditors privats estrangers han tancat un acord per reestructurar el deute del país, superior als 65.000 milions de dòlars. Amb aquest pacte, l'Argentina deixarà enrere la suspensió de pagaments en un moment de greu crisi econòmica al país, aprofundida pels efectes de la pandèmia del covid-19.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord l'ha anunciat el president, Alberto Fernández, i s'haurà de ratificar els pròxims dies. El president argentí ha destacat que l'acord de reestructuració del deute amb els bonistes permetrà al país estalviar-se al voltant de 33.000 milions de dòlars (uns 28.067 milions d'euros) durant els pròxims deu anys.

"Hem resolt un deute impossible durant la major crisi econòmica que es recorda i enmig d'una pandèmia", ha dit Fernández en una entrevista a un mitjà de comunicació local. El president ha posat en valor el paper del seu ministre d'Economia, Martín Guzmán, que és qui ha dut el pes de les negociacions amb els creditors. "Guzmán ha sigut crucial, va recollir quins eren els objectius que havíem d'assolir amb una estratègia correcta", ha indicat.

Fernández també ha destacat que, amb l'acord, els empresaris "tenen un escenari millor per projectar els seus negocis" en una Argentina que necessita el seu compromís "per posar el país de peu".

stats