Economia 19/08/2015

El govern espanyol anuncia un pla d'orientació laboral per a aturats de 30 a 55 anys

Preveu que entri en vigor a mitjans del 2016 i hauria de beneficiar 1,26 milions d'aturats de llarga durada durant dos anys

Europa Press
1 min
El secretari d'estat per al Treball, Juan Pablo Riesgo, ha explicat els pressupostos del seu departament a la Comissió de Pressupostos del Congrés. / EFE

MadridEl secretari d'estat per al Treball, Juan Pablo Riesgo, ha anunciat aquest dimecres un nou pla d'orientació laboral que hauria de beneficiar potencialment 1,26 aturats de llarga durada d'entre 30 i 55 anys, i que està previst que entri en vigor a mitjans del 2016 i s'allargui durant dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva compareixença davant la Comissió de Pressupostos del Congrés, Riesgo ha explicat que els comptes de l'any que ve inclouen una nova partida de 129 milions d'euros amb què es finançarà aquest nou programa. La regulació concreta del pla serà pactada en l'àmbit del diàleg social i de la conferència sectorial d'ocupació, ha precisat.

"L'objectiu és transferir recursos a les comunitats autònomes perquè facin un diagnòstic individualitzat de l'ocupabilitat dels aturats de llarga durada d'entre 30 i 55 anys, que anirà acompanyat del disseny d'un itinerari personalitzat i del seguiment de la seva inserció laboral", ha explicat el secretari d'estat.

En total, el govern de Mariano Rajoy preveu aplicar 516 milions d'euros del pressupostos a aquest programa entre el 2016 i el 2017 i pretén arribar a un total d'1,26 milions d'aturats de llarga durada d'entre 30 i 55 anys, als quals "no arriba ni la garantia juvenil ni els subsidis per a majors de 55 anys", ha afegit.

stats