Economia 24/04/2015

L'Audiència Nacional rebaixa de 800 milions a 34 la fiança civil per la sortida a borsa de Bankia

Accepta parcialment els recursos presentats per l'entitat i Rato, entre altres, però desestima el del FROB

Ara
1 min
La sortida a la borsa de Bankia va servir per mostrar la imatge més optimista de Rato.

MadridL'Audiència Nacional ha rebaixat de 800 milions a 34 milions d'euros les fiances solidàries per la sortida a borsa de Bankia. Els cinc magistrats de la secció tercera de la sala penal han estimat parcialment els recursos presentats per l'entitat, el seu expresident Rodrigo Rato i tres exconsellers més contra la decisió del jutge Fernando Andreu de fixar una fiança solidària de 800 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil solidària, per assegurar les eventuals responsabilitats que poguessin acordar en sentència, és a dir, per indemnitzar els accionistes. D'aquesta manera, l'Audiència Nacional tornarà a Bankia 766 milions d'euros després de la rebaixa de la fiança.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De totes maneres, la sala ha desestimat el recurs del fons de rescat espanyol, el FROB, per falta de legitimació, segons fonts jurídiques. Bankia, de fet, ja havia demanat al jutge que embargués els béns de Rato perquè no havia fet front a la fiança.

El jutge Andreu va responsabilitzar el 13 de febrer Bankia i la seva matriu, BFA, així com també els quatre membres que van participar en l'acord adoptat pel consell d'administració el 15 de juny del 2011 per la sortida a borsa amb informació "inveraç". Llavors, l'entitat va aconseguir captar fins a 3.092 amb l'oferta pública de subscripció (OPS), 1.800 dels quals d'accionistes minoristes –molts d'ells han denunciat Bankia.

A mitjans de març, Bankia va abonar la totalitat de la fiança civil, que va forçar a retardar la presentació dels resultats del 2014 per incloure-hi aquesta quantitat.

stats