AUTOMOCIÓ
Economia 19/04/2011

Les vendes de cotxes segueixen enfonsades a Espanya en el primer trimestre

El mercat espanyol ha retrocedit un 27% fins al març i només Grècia, amb una caiguda del 57%, supera aquests mals resultats. Al conjunt de països de la UE, les vendes han caigut un 2,3%

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl mercat de l'automòbil ha recaigut en els números vermells al mes de març a la Unió Europea (UE) i acumula un descens del 2,3% en el primer trimestre de l'any i Espanya ha tingut un dels pitjor comportaments, amb un retrocés del 27,3% en les matriculacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades de la patronal europea Acea, només Grècia, amb una caiguda del 57% en les vendes, va superar els mals resultats espanyols, que contrasten amb l'augment que van registrar altres països europeus com Alemanya (+13.9%) i França (+8,9%) durant el mateix trimestre.

D'altres mercats que també han tancat en negatiu han estat el del Regne Unit, on les vendes van caure un 8,7% i Itàlia, on el descens va ser del 23,1%.

Després d'un mes de febrer en què les vendes de cotxes a la UE havien frenat la caiguda i havien tancat amb un increment del 0,9%, el mes de març van tornar a reduir-se les vendes, un 5%. En els tres primers mesos de l'any s'han venut al mercat europeu 3.583.185 turismes, un 2,3% menys.

stats