ECONOMIA
Economia 10/05/2012

Brussel·les estudia si la nacionalització de Bankia necessitarà el seu vistiplau

La Comissió Europea recorda que si hi ha ajudes públiques haurà d'enviar un pla de reestructuració de l'entitat

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) estudia si la intervenció a Bankia, mitjançant la nacionalització de la seva matriu, suposa una ajuda de l'Estat que necessiti l'aprovació comunitària. Si fos així, Espanya hauria d'enviar a Brussel·les un pla de reestructuració de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu de Competència de la CE, Antoine Colombani, ha recordat aquest dijous que quan hi ha ajudes públiques als bancs la UE pot aprovar-les si són necessàries "per preservar l'estabilitat financera", a canvi que més endavant s'enviï un pla de reestructuració de l'entitat.

Brussel·les encara està estudiant si l'operació constitueix una ajuda de l'Estat que necessiti el vistiplau comunitari i manté un estret contacte amb les autoritats espanyoles, ha dit en la roda de premsa diària de la CE.

"Hem pres nota de la injecció de capital de Bankia per part del govern espanyol i estem en contacte ara mateix amb les autoritats espanyoles", ha comentat Colombani, que no ha volgut precisar si Brussel·les ha sol·licitat a Espanya una auditoria independent del sector financer espanyol per una suposada desconfiança en les avaluacions del Banc d'Espanya.

El govern espanyol, per la seva banda, insisteix que no intervé l'entitat, sinó que converteix en accions del grup el préstec de 4.465 milions que l'Estat li va concedir a final del 2010 per a la seva creació.

El portaveu comunitari tampoc va voler precisar si aquest préstec, que ja va aprovar la Comissió en el seu moment, preveia la transformació d'actius. En aquest cas no caldria una nova autorització comunitària.

Després de l'operació, l'Estat serà el principal accionista de Bankia, un cop nacionalitzi la seva societat matriu, el Banc Financer i d'Estalvis (BFA), i aportarà el capital que sigui "estrictament necessari" per sanejar i assegurar el seu futur.

stats