Economia 07/10/2013

Barajas és l'aeroport europeu que ha perdut més passatgers des del 2011

L'aeròdrom de Madrid ha registrat una caiguda del 20%

Laia Forès
1 min

Brussel·lesL'aeroport de Madrid ha perdut un de cada cinc passatgers en només dos anys, segons l'informe que ha publicat avui el Consell d'Aeroports Internacional (ACI). La gran davallada del trànsit aeri de Barajas ha convertit l'aeròdrom madrileny en l'aeroport europeu –dels de primera divisió– que més passatgers ha perdut des del 2011. De fet, entre els 20 aeroports més importants d'Europa, només el de Madrid i el de Roma (-1,5%) han perdut passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades de l'ACI, el mes d'agost passat, l'aeroport de Barcelona va superar el de Barajas en nombre de passatgers: pel Prat hi van passar 3.900.000 viatgers, mentre que per Barajas la xifra va ser de 3.800.000. A més, l'aeroport del Prat ha guanyat en dos anys un 7,2% de passatgers gràcies, sobretot, a l'auge de les companyies de baix cost. També el de Girona ha augmentat el nombre de passatgers des del 2011 (13,5%).

La crisi d'Iberia és el principal motiu de la pèrdua de competitivitat de Barajas, que ha afectat altres aeroports espanyols de segon nivell, com el de Sevilla, que en dos anys ha perdut el 31,9% dels viatgers, i el de València, que va registrar aquest agost un 6,8% menys de trànsit aeri que a l'agost del 2011.

stats