Patronals
Economia 27/06/2022

Barcelona Global obre nova etapa amb Maite Barrera i un fort increment pressupostari

La nova presidenta es proposa fer de la capitat catalana "una ciutat referent en economia d'impacte"

2 min
La fins ara presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, presenta la seva successora al càrrec, Maite Barrera

BarcelonaJa és oficial. La fundadora de Bluecap, Maite Barrera Xaubet, ha estat proclamada avui presidenta de l'associació Barcelona Global per al període 2022-2024. La seva candidatura ha estat proposada per la presidenta sortint, Aurora Catà, i ha rebut el suport dels socis durant l'assemblea general celebrada aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Barrera assumeix el repte amb la voluntat de "fer de Barcelona una ciutat de referència en termes de creixement sostenible i talent d'impacte", ha explicat. La nova presidenta és coneguda també per ser membre del comitè executiu de Globant, patrona de la Fundació Princesa de Girona i membre del patronat de la Fundació Esade, entre altres càrrecs.

Pel que fa als punts clau del nou mandat, Barrera no ha volgut concretar-los al·legant que "dos anys de mandat són molt pocs", però ha assegurat que "hi ha coses que han de canviar per poder millorar". En aquest sentit, la flamant presidenta s'ha centrat en la fiscalitat, al·legant que "cal guanyar competitivitat respecte a la resta de la Unió Europa"; les infraestructures, "com l'ampliació de l'aeroport i altres reptes en mobilitat", i "la necessitat d'atraure companyies que ens ajudin a fer d'aquesta ciutat una Barcelona millor", ha explicat.

Els noms de Barrera

Els noms que completen la comissió executiva de Maite Barrera ja havien anat sortint, i sobretot havia cridat l'atenció el fitxatge del futbolista i president de Kosmos, Gerard Piqué, com a membre de la comissió. "Piqué ens interessa sobretot perquè, més enllà de ser futbolista, és un gran empresari i ha sabut portar molt lluny la marca Barcelona", explica Barrera. A més, la nova presidenta considera que era de gran necessitat "tenir representació del món de l'esport i l'entreteniment".

A banda de Piqué, però, la nova comissió la completen noms ben coneguts com Oscar Pierre (Glovo), Oriol Pinya (Abac Capital), Daniel Puig (Família Puig i gerent de Jorcani), Josep Lluís Sanfeliu (Asabys), Juan Antonio Alcaraz (CaixaBank), Enric Asunción (Wallbox), Francesca Bria (Nova Bauhaus Europea), Sergi Ferrer-Salat (Laboratoris Ferrer), Carmina Ganyet (Colonial), Teresa Garcia-Milà (Barcelona School of Economics), Ana Godó (Grup Godó), Sergi Loughney (Fundació La Caixa), Jaume Oliu (Raset Ventures), Javier Pérez-Tanessa (eDreams), Eloi Planes (Fluidra) i Josep Tabernero (director de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron).

Balanç

A tall de balanç del mandat que ara acaba, la presidenta sortint, Aurora Catà, ha valorat molt positivament la feina feta i ha remarcat alguns dels èxits aconseguits, com ara la creació de Barcelona & Partners, el contracte per celebrar la Copa Amèrica a Barcelona, el projecte de llei de start-ups o el Barcelona International Welcome Desk, iniciatives que l'associació ha ajudat a impulsar.

Per a aquest 2022, el director general de Barcelona Global, Mateu Hernández, ha presentat un pressupost de 2,5 milions d'euros, un milió més que el pressupost actual, augment que respon a la incorporació de més companyies al Barcelona & Partners i a l'augment de socis a l'associació.

stats