Economia 16/06/2014

Barroso responsabilitza el Banc d'Espanya de la crisi

El president de la Comissió Europea assenyala que "va haver-hi grans errors de supervisió a Espanya". "La UE no és responsable de la crisi", matisa

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

SantanderUna de freda i una calenta per a Espanya. El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha lloat les reformes empreses pel govern de Mariano Rajoy –tot i que no les ha qualificat d'"admirables", com sí que ha fet sobre Portugal i Irlanda–, però ha criticat de forma dura la gestió de l'economia que va conduir l'Estat a la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Barroso, que molt aviat deixarà la presidència de la Comissió Europea, després d'haver estat al capdavant del vaixell comunitari durant deu anys, ha volgut rentar-se les mans de qualsevol responsabilitat per la crisi a l'eurozona. "Va haver-hi grans errors de supervisió a Espanya", ha assenyalat en una conferència al Palau de la Magdalena de Santander. "Sempre que la Comissió Europea preguntava per la situació de les caixes la resposta era que tot anava perfecte, que el Banc d'Espanya era el millor del món", ha afegit irònic.

L'expresident portuguès s'ha preguntat, de forma retòrica, de qui va ser culpa el problema de la crisi, i ha volgut matisar que no va ser ni de la cancellera Angela Merkel ni de l'FMI. "Els que diuen que la situació és així per culpa de l'euro menteixen –ha puntualitzat–. La UE no és responsable de la crisi".

L'encara president de la Comissió ha inaugurat aquest dilluns el curs d'estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Santander, titulat enguany "L'Europa que deixa la crisi". El curs l'organitza l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) i el patrocina el BBVA.

stats