Economia 29/01/2021

El BBVA gira full del Sabadell i busca una altra fusió

ARA
2 min
El president del BBVA, Carlos Torres, en una imatge d’arxiu.

Barcelona“El Sabadell va ser un capítol que es va obrir, podia tenir interès i era la nostra obligació analitzar-lo”. Així explicava ahir l’intent de fusió el president del BBVA, Carlos Torres. “Al final no va sortir perquè vam decidir acabar les converses, i no s’ha de mirar enrere, s’ha de mirar endavant”, afegia el banquer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho va explicar a la presentació dels resultats del banc del 2020, en què va evitar entrar en més detalls sobre la qüestió i va esquivar pronunciar-se sobre la possibilitat de reprendre els contactes si el Sabadell tornés a trucar a la seva porta i acceptés el preu de compra ofert en la negociació. “Són especulacions”, va ser l’única resposta que va donar.

En la mateixa línia, el conseller delegat del grup, Onur Genç, va assegurar davant dels analistes i els inversors que l’entitat no té pressa per gastar l’excés de 8.000 milions d’euros de capital generat per la venda de la seva filial als Estats Units. “En això volem ser molt clars -va avisar aquest directiu-. Aquesta disponibilitat de capital que tenim no hem de tenir pressa en gastar-la, el que volem és tenir un projecte en què puguem invertir per crear valor”, va explicar. Segons ell, no haver dit res sobre entrar en una fusió respon al fet que encara estan buscant un projecte que “veritablement” els interessi.

El conseller delegat del BBVA va assegurar que l’entitat “no descarta res”, però afirma que la venda de la filial als Estats Units “és un senyal clar” que el BBVA només fa allò que li afegeix valor.

Forta caiguda dels guanys

L’única altra cosa que ha anticipat Genç és que descarta buscar una fusió fora dels mercats en què ja opera i que si no troba res on invertir l’excés de capital, el BBVA valora ampliar les recompres d’accions al futur o augmentar la remuneració als accionistes.

De moment, els resultats presentats ahir indiquen que aquest banc va obtenir un benefici net de 1.305 milions d’euros el 2020, un 62,9% menys que l’any anterior. El descens està provocat per les dotacions destinades a fer front a la pandèmia i pel deteriorament del valor de la seva filial, ja venuda, als EUA.

stats