Economia 31/08/2017

El BBVA negocia amb Scotiabank per vendre's la seva filial a Xile

L'entitat canadenca vol adquirir el 100% del capital social de BBVA Chile

Ara
1 min
SEGON BANQUER DE CATALUNYA  Francisco González presideix el BBVA, que ja és la segona entitat catalana.

BarcelonaEl BBVA ha començat els tràmits per vendre la seva filial xilena (BBVA Chile) a l'entitat canadenca Scotiabank. Aquest dijous, el BBVA ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que Scotiabank té interès en l'adquisició de fins al 100% de BBVA Chile, malgrat que aquest interès encara "no és vinculant".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament, Scotiabank ha sol·licitat revisar documentació i informació no pública del BBVA Chile, cosa que ja ha sigut autoritzada pel consell d'administració de la filial xilena del banc espanyol. Com a assessor de l'operació, el BBVA ha contractat Citibank, mentre que el banc canadenc ha fet el mateix amb Lazard. Ara bé, el BBVA ha assenyalat que encara no es pot determinar si les negociacions es convertiran en un acord formal.

Ara mateix, l'entitat presidida per Francisco González posseeix el 68% de la filial sud-americana i disposa d'un volum de capitalització d'uns 1.184 milions d'euros. Segons l'informe financer del BBVA corresponent al primer semestre d'aquest any, els beneficis de l'entitat xilena van ser de 74 milions d'euros i els seus actius tenien un valor de 18.425 milions d'euros.

Scotiabank, però, no és l'únic interessat a adquirir el negoci bancari, segons apunta el diari xilè 'La Tercera', que afirma que hi ha cinc potencials compradors i que, en cas que s'aconseguís tancar un acord amb qualsevol d'ells, la transacció seria "molt superior" al valor de mercat de la filial.

stats