Economia 29/04/2015

El BBVA i CatalunyaCaixa reduiran plantilla en 1.750 treballadors a Catalunya

L'entitat preveu també tancar unes 270 oficines per evitar duplicitats

Ara
1 min
L’entitat que presideix Francisco González ha accelerat la presa de posicions a CatalunyaCaixa tot i que encara no se n’ha formalitzat la compra.

BarcelonaEl BBVA ha avançat aquest dimecres com serà l'ajust que seguirà a l'absorció de CatalunyaCaixa, confirmada la setmana passada. El conseller delegat del banc blau, Ángel Cano, ha comentat que tancarà un 20% d'oficines a Catalunya tant del BBVA com de CatalunyaCaixa, amb una reducció d'un 20% de la plantilla també de les dues entitats. Això implica que el nombre d'oficines que desapareixeran serà d'unes 270 i que uns 1.750 treballadors de tots dos bancs a Catalunya perdran la feina. Cano ha afegit que aquest ajust es portarà a terme en els tres propers anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El BBVA espera, amb la integració de CatalunyaCaixa, poder obtenir uns 300 milions d'euros de benefici a partir del 2018, fet que el consolidaria com a segon banc que opera a Catalunya i que ajudaria a millorar els seus resultats a l'Estat.

L'entitat d'origen biscaí ja va afirmar en el seu moment que l'ajust de la plantilla no comportaria acomiadaments, sinó que es buscarien fórmules com ara les baixes incentivades o les prejubilacions.

stats