Economia 12/02/2019

El benefici de Nissan cau un 45% a escala mundial

La caiguda de la producció podria tenir conseqüències per a les dues plantes del grup a Catalunya

Ara
2 min
Una imatge de la línia de producció de la planta de Nissan a Barcelona.

BarcelonaLa multinacional automobilística japonesa Nissan va retallar el benefici net un 45,2% en els primers nou mesos de l'exercici fiscal 2018-2019 (abril-desembre del 2018) en comparació amb el mateix període de l'any anterior, segons un comunicat de la mateixa empresa. Així doncs, en aquests nou mesos, la companyia va guanyar 2.533 milions d'euros.

El fabricant japonès va informar que la caiguda dels beneficis es deu a les condicions "complicades" del mercat, sobretot a Europa i a l'Amèrica del Nord, on va caure el nombre de matriculacions de vehicles del grup. En aquest sentit, el volum de negoci del conglomerat nipó va disminuir lleugerament respecte als primers nou mesos de l'any fiscal anterior, un 0,6%, fins als 68.627 milions d'euros.

Nissan té dues plantes de producció a Catalunya, una a la Zona Franca de Barcelona i una altra a Montcada i Reixac. Al novembre, l'empresa va anunciar un augment dels beneficis a Espanya del 10%, malgrat la caiguda de la producció, un fet que provoca incertesa sobre el futur dels empleats de les dues factories.

Davant la disminució dels guanys, la companyia ha decidit revisar a la baixa les previsions per al conjunt de l'exercici. Concretament, l'empresa espera obtenir un benefici net de 3.280 milions, un 18% menys que el previst inicialment, mentre que la facturació a final d'any serà, segons els càlculs de l'empresa, de 92.800 milions d'euros, un 3% menys que l'última predicció.

A més, l'empresa va recordar que està investigant les remuneracions del seu expresident, Carlos Ghosn, i que publicarà els informes anuals corregits amb les xifres correctes quan acabi les indagacions. En aquest sentit, la companyia ja va avançar que, de moment, ha detectat unes diferències de 73 milions d'euros entre el que hauria d'haver cobrat Ghosn i el que realment va ingressar.

Ghosn encara està detingut al Japó acusat de frau fiscal, unes acusacions que ell ha rebutjat davant dels tribunals.

stats