Economia 01/05/2014

"Els seus beneficis, la nostra misèria": l'altra manifestació de l'1 de maig a Barcelona

La marxa alternativa ha sortit des de l'Arc de Triomf vigilada molt de prop per furgons dels Mossos d'Esquadra

Albert Solé
1 min
La capçalera de la manifestació de la tarda del Primer de Maig, de l'esquerra independentista, amb David Fernàndez / ALBERT SOLÉ

Barcelona"Som classe treballadora, els seus beneficis, la nostra misèria" era el lema de la manifestació alternativa de l'1 de maig a Barcelona. Ha començat poc després de dos quarts de sis de la tarda a l'Arc de Triomf i la intenció dels organitzadors –la CUP, la Intersindical Alternativa de Cayalunya, Arran i altres organitzacions de l'esquerra independentista, a més d'un grup de la CNT i altres grups de tendència anarquista– era dirigir la marxa cap al Casino de Barcelona i l'Hotel Arts. Els diputats de la CUP David Fernàndez i Isabel Vallet participen en la marxa. I membres de la PAH també s'hi han apuntat, tot i que no s'hi veu la portaveu i líder, Ada Colau.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La manifestació ha transcorregut enmig d'una forta presència policial, envoltada de furgons dels Mossos d'Esquadra. A mig recorregut, alguns elements encaputxats han causat incidents i hi ha hagut destrosses i detencions. Els organitzadors s'han desmarcat dels aldarulls i fonts dels Mossos han distingit entre els elements violents i el gruix dels manifestants, que han estat uns 3.800 en total, segons càlculs de la policia.

stats