Economia 28/09/2016

Blackberry es rendeix i deixarà de fabricar telèfons mòbils

L'empresa ha presentat unes pèrdues superiors a 330 milions d'euros

Europa Press
1 min
Un dispositiu Blackberry / REUTERS

CanadàLa companyia de telefonia canadenca Blackberry ha anunciat aquest dimecres que posarà fi a la producció de telèfons mòbils després d'haver registrat pèrdues per valor de 372 milions de dòlars (332 milions d'euros) en el segon trimestre del seu exercici fiscal. L’any anterior l’empresa havia obtingut un benefici net de 51 milions de dòlars (45 milions d'euros) durant el mateix període.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la presentació dels comptes trimestrals, el president executiu de Blackberry, John Chen, ha afirmat que "la companyia té previst posar fi a tot el desenvolupament del 'hardware' intern per reduir els seus requeriments de capital i millorar el rendiment de les inversions. La xifra de negoci de Blackberry va arribar gairebé als 300 milions d'euros entre els mesos de juny i agost, un 31% menys que la facturació obtinguda l’any passat.

Blackberry també ha anunciat un acord amb PT Tiphone Mobile Indonesia Tbk per crear PT BB Merah Putih, una companyia que produirà dispositius mòbils i programari en el mercat indonesi.

stats