Economia 09/02/2018

Les borses europees aguanten el cop d'ahir a Wall Street

L'Íbex-35 comença la sessió amb unes pèrdues del 0,5%

Ara
2 min
Sessió a la Borsa de Madrid.

BarcelonaLa ressaca de la jornada negra que va tornar a viure ahir Wall Street es torna a notar a Europa, però amb menys intensitat. Aquest divendres les borses europees han sabut parar el cop, i tot i que també han engegat amb pèrdues a primera hora, són molt més lleus que les que van viure ahir a l'altre costat de l'Atlàntic. L'Íbex-35 ha començat la jornada amb una caiguda del 0,5%, que ha posat en perill la barrera dels 9.700 punts. En els primers minuts de la sessió, a més, els números vermells s'han moderat i s'han quedat en només tres dècimes.

Els inversors, doncs, han sabut mantenir la calma millor que ahir. Aquest dijous la borsa espanyola ja va tancar la sessió cedint un altre 2,21%, per sota de la barrera dels 9.800 punts: és el nivell de principis de març passat. El selectiu espanyol va anar cap avall llastat per les caigudes a Wall Street i la davallada dels grans valors de l'Íbex, amb retrocessos que en alguns casos van fregar el 3%.

Amb la prima de risc en 69 punts bàsics, el conjunt de les 35 empreses més importants a Espanya ja han perdut, des que va començar l'any, pràcticament un 3% del seu valor. La resta de places europees també es movien ahir a la baixa, tot i que l'euro es canviava a 1,224 dòlars. Frankfurt va perdre el 2,62%; Milà, el 2,26%; París, el 1,98%, i Londres, el 1,49%.

Tot això malgrat que ahir el Banc d'Anglaterra va decidir mantenir els tipus d'interès en el 0,5%, mentre que el seu homòleg europeu, el BCE, va publicar el seu butlletí econòmic en el qual confirma el "fort ritme d'expansió econòmica" de la zona euro i confia que aquest creixement portarà la inflació al seu objectiu, de prop del 2%.

Les bones dades a Alemanya, que el 2017 va tenir un superàvit comercial de 244.900 milions d'euros gràcies al rècord de les exportacions, tampoc va servir per parar el cop.

stats