Economia 07/05/2014

Brussel·les qüestiona que les mesures del govern espanyol ajudin a reduir l'atur

La Comissió Europea i el Banc Central Europeu es mostren escèptics amb l'efectivitat de la tarifa plana de 100 euros

Efe
2 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) i el Banc Central Europeu (BCE) qüestionen que la tarifa plana de 100 euros de cotització a la Seguretat Social que ha aprovat el govern espanyol per fomentar les contractacions sigui efectiva.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dues institucions admeten que aquesta tarifa pot ajudar a reforçar les contractacions a curt termini, però sostenen que "no queda clar quants nous llocs treball pot generar aquesta mesura". A més, adverteixen que suposarà una pèrdua d'ingressos per a la Seguretat Social, ja que com més elevat sigui el salari més gran serà també l'estalvi en les quotes de la Seguretat Social per a l'empresa.

"La mesura podria resultar principalment en la conversió de contractes temporals en indefinits, i s'acompliria així un dels objectius declarats, mentre que el seu potencial per estimular la creació de feina adicional és més incert", declaren la CE i el BCE.

Reptes pendents

D'altra banda, les dues institucions han constatat que la recuperació econòmica d'Espanya s'està consolidant, però han avisat que encara hi ha reptes pendents, "el primer i més important, el d'absorbir l'elevat nombre d'aturats".

La CE i el BCE han afirmat que es necessari completar les reformes de les polítiques actives de treball posades en marxa. Segons les dues entitats, encara cal continuar amb els ajustos econòmics. Han recordat també que l'elevat deute públic i privat continua plantejant riscos per al creixement i l'estabilitat financera. Ambdues entitats creuen que l'objectiu de dèficit marcat per Brussel·les al 5,8% està a l'abast del país si continua amb una política pressupostària rigurosa.

Quant a la reforma del sector bancari, el BCE i la CE creuen que progressa adequadament, però adverteixen que els organismes supervisors financers com la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) necessiten prous recursos humans per poder desenvolupar les seves tasques.

stats