Economia 25/11/2014

Brussel·les es compromet a fer públics alguns documents dels acords comercials amb els EUA

Arran de les crítiques per la opacitat de les negociacions, la CE publicarà 'on-line' els documents amb les propostes formals de l'acord

Europa Press
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea s'ha compromès a publicar on-line una part dels documents de l'acord de lliure comerç i inversions amb els Estats Units. Aquests documents inclouen les "propostes formals" de la negociació, segons ha explicat la nova comissària de Comerç, Cecilia Malmström.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La comissària ha assegurat que això no afectarà a les negociacions, ja que la informació que es donarà a conèixer forma havia estat entregada a la contrapart americana i als governs europeus.

L'executiu pretén desmitificar unes negociacions que han estat criticades per la seva opacitat fins i tot per part d'altres institucions europees com el Parlament Europeu.

Malmström ha explicat que també ha decidit donar accés als textos a tots els eurodiputats i no a uns pocs, com era l'habitual. En aquest sentit, el president de la Comissió Europarlamentària de Comerç Internacional, Bernd Lange, ha celebrat que tant l'eurocambra com els ciutadans "guanyin capacitat per donar forma" al futur pacte comercial i espera que "als fets els segueixin les paraules".

stats