TECNOLOGIA
Economia 21/08/2019

Brussel·les ja investiga la criptomoneda de Facebook

Libra -la criptomoneda ideada per Facebook- genera suspicàcies abans de ser una realitat

Ara
1 min
Facebook vol tenir una criptomoneda.

BarcelonaNi tan sols està en funcionament, però Libra -la criptomoneda ideada per Facebook- genera suspicàcies abans de ser una realitat. Segons va avançar Bloomberg, la divisa digital de la xarxa social ha aconseguit que la Comissió Europea es comenci a preguntar si suposaria una vulneració de la lliure competència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest mes, l’executiu de Brussel·les va enviar un qüestionari a diverses parts involucrades en el desenvolupament de Libra, abans de posar en marxa una investigació formal. D’acord amb el document consultat per la publicació, el que més preocupa a la UE és l’ús de les dades dels consumidors, però també el fet que Facebook pogués excloure de manera injusta els seus principals competidors.

Control total de l’usuari

En les reticències de Brussel·les sobre Libra, els tècnics comunitaris també examinen com seria la integració amb les altres aplicacions controlades per la multinacional de Mark Zuckerberg com WhatsApp o Instagram. Amb Libra, a més de conèixer els gustos i comunicacions de l’usuari, Facebook tindria informació de les seves finances.

stats