Economia 28/11/2012

Brussel·les obligarà les caixes nacionalitzades a reduir més d'un 60% la seva mida

Les entitats nacionalitzades BFA-Bankia, NCG Banc, Catalunya Banc i Banc de València rebran 37.000 milions i Bankia n'absorbirà la meitat

Efe
1 min
El comissari Joaquín Almunia / REUTERS

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) ha aprovat el pla de reestructuració dels quatre bancs espanyols nacionalitzats (BFA-Bankia, NCG Banc, CatalunyaBanc i Banc de València) en considerar que "s'atenen a les normes sobre ajudes estatals de la Unió Europea".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre les condicions posades, però, hi ha l'obligació que aquestes entitats redueixin en més del 60% el seu balanç abans del 2017 a canvi de rebre l'ajuda.

Els quatre bancs nacionalitzats obtindran 36.965 milions d'euros en ajudes europees, dels quals gairebé la meitat, 17.960 milions, seran absorbits per Bankia, segons ha informat la Comissió Europea.

Els plans de reestructuració aprovats per la CE desglossen les necessitats de capital de cadascuna de les entitats nacionalitzades, de manera que 5.425 milions es destinaran a Novagalicia, 9.080 milions a CatalunyaCaixa i 4.500 milions seran per al Banc de València.

La profunda reestructuració realitzada per BFA-Bankia, NCG Banc i CatalunyaBanc "els permetrà ser viables a llarg termini sense un suport continuat de l'Estat", ha assenyalat la Comissió Europea en un comunicat, en què també indica que, com que la viabilitat del Banc de València no es podrà aconseguir per separat, "deixarà d'existir com a entitat independent, es vendrà i s'integrarà a CaixaBank".

stats