Economia 24/03/2014

Brussel·les dóna un mes a Luxemburg perquè aclareixi el seu règim fiscal

La Comissió Europa li reclama informació sobre les pràctiques impositives vinculades amb empreses i règims fiscals de propietat intel·lectual

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) ha donat aquest dilluns un termini d'un mes a Luxemburg perquè aclareixi el règim fiscal que aplica a certes empreses per determinar si viola les normes comunitàries d'ajudes d'Estat. Brussel·les ha aclarit que aquesta mesura arriba després de que el país europeu no hagi respòs les peticions prèvies d'informació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comissió va sol·licitar informació a Luxemburg sobre les pràctiques impositives relacionades amb empreses i règims fiscals de propietat intel·lectual, de la qual només n'ha rebut alguns detalls. La CE considera que falten dades sobre les decisions del país del 2011 i del 2012 i informació respecte les 100 companyies a les que va aplicar el seu règim de propietat intel·lectual.

Si Luxemburg segueix sense facilitar el tipus d'informació que li és requerida, la CE pot decidir portar el cas davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. La Comissió recorda que per poder tractar a tots els Estats membres per igual, necessita una imatge completa i per tant, ha d'utilitzar tots els mitjans disponibles per fer complir les seves peticions d'informació.

El règim de Luxemburg, que va ser introduït el 2008, li permet l'exempció d'impostos del 80% dels beneficis derivats de l'ús de la concessió de llicències de dret de propietat intel·lectual com patents, marques, dissenys, models, noms de domini d'internet i drets d'autor de software.

stats