Economia 02/02/2018

CaixaBank obté els seus millors resultats després d'integrar BPI

Els beneficis es disparen un 61% i se situen en 1.684 milions d'euros

Ara
1 min
El president de CaixaBank, Jordi Gual, en la presentació de resultats aquest dijous.

BarcelonaCaixaBank va integrar l'any passat el banc portuguès BPI després d'una complexa negociació. Aquells esforços, però, s'han acabat traslladant al compte de resultats. L'entitat que presideix Jordi Gual va tancar l'exercici 2017 amb els millors beneficis de la seva història. Va guanyar 1.684 milions d'euros, un salt del 60,9% respecte a un any anterior, influenciat també per la millora del negoci bancari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

BPI va aportar als beneficis del grup 176 milions. Però l'activitat ordinària de CaixaBank també va permetre engreixar el compte de resultats. El marge d'interessos va créixer el 14,2% i les comissions netes un 19,5%. Els ingressos i les despeses per contractes d'assegurances o reassegurances creixen un 51%, fins als 472 milions. El negoci a Espanya va reportar 1.508 milions, un 44% més.

CaixaBank, que a l'octubre va decidir traslladar la seu social a València arran de la situació política postreferèndum, va augmentar l'activitat creditícia un 9,3% durant l'any, 223.951 milions.

La ràtio de morositat de CaixaBank se situa en el 6%, després de caure 84 punts bàsics durant l'exercici. Els saldos dubtosos s'han reduït en 1.668 milions.

Els ingressos per participades va caure un 21%, sobretot per l'exposició a Telefónica, que ha reduït el dividend, diversos canvis de perímetre i la venda d'un 2% de BPI. En total, aquests ingressos es van situar en 653 milions.

stats