Economia 03/11/2019

CaixaBank redueix dues dècimes la previsió de creixement de l'economia espanyola aquest any

El banc s'afegeix a altres entitats, com el Banc d'Espanya, que també han rebaixat els pronòstics

Ara
1 min
Caixabank rebaixa els seus pronòstics de creixement.

BarcelonaCaixaBank Research, el servei d'estudis de CaixaBank, ha rebaixat tres dècimes, fins a l'1,9%, la seva previsió de creixement de l'economia espanyola per a aquest any, en haver constatat la moderació tant del ritme de creixement de l'activitat econòmica com de la creació de llocs de treball. A més, també ha reduït dues dècimes, fins a l'1,5%, el pronòstic per a l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat assenyala en un informe publicat aquest diumenge que les dades macroeconòmiques apunten a una frenada de la demanda interna a Espanya, provocada per una conjuntura internacional "més exigent", dos factors que comportaran un alentiment en el ritme de creixement del producte interior brut (PIB) espanyol.

El text apunta a una desacceleració al mercat laboral, mentre que l'activitat es mantindria estable tant al sector serveis com a la indústria. A més, el servei d'estudis constata una reducció del consum, que s'ha traslladat a l'estalvi, el qual ha augmentat. Així mateix, també assegura que la construcció presenta "símptomes de moderació".

Recentment, entitats com el Banc d'Espanya i BBVA Research, entre altres, ja han revisat a la baixa els seus pronòstics per a l'economia espanyola de cara al 2019 i als pròxims anys.

stats