Economia 09/06/2020

Calviño, una de les candidates a succeir Centeno a la presidència de l'Eurogrup

Centeno ha anunciat que abandona el govern portuguès

Ara
1 min
La ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, en una imatge d’aquesta setmana.

BarcelonaLa vicepresidenta d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, és entre els possibles candidats a succeir Mário Centeno en la presidència de l'Eurogrup a partir del 13 de juliol. El portuguès ha anunciat aquest dimarts que abandona el govern portuguès i no optarà a renovar el mandat al capdavant de l'organisme europeu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que encara no hi ha cap candidatura formal, fonts diplomàtiques han assenyalat a Europa Press que esperen que "com a mínim" tres ministres facin un pas endavant: l'espanyola, el luxemburguès Pierre Gramegna i l'irlandès Paschal Donohoe. Cap dels tres governs, però, ha volgut confirmar les seves respectives candidatures.

El procediment, en qualsevol cas, s'iniciarà aquest dijous en la reunió per videoconferència que mantindran els ministres de finances dels dinou països. En aquesta reunió Centeno comunicarà la seva decisió i amb això s'obrirà un termini per a la presentació de les candidatures oficials.

A l'espera de conèixer quins ministres opten a ocupar la presidència de l'Eurogrup durant els pròxims dos anys i mig, fonts comunitàries assenyalen que "la reputació de Calviño és irreprotxable" però que "també té un perfil molt pronunciat".

Els vuit anys que va passar a les institucions europees, els seus contactes a Brussel·les i el seu paper de contrapès a Podem en el consell de ministres fan que l'espanyola guanyi punts si decideix presentar la seva candidatura. A més, Calviño no hauria d'abandonar el govern de Pedro Sánchez.

stats