Economia 04/10/2017

El president de la Cambra de Girona proposarà sortir de la Fundació Princesa de Girona

Domènec Espadalé demana la sortida de l'ens després del discurs sobre Catalunya del rei Felip VI

Acn
2 min
Felip VI durant l’entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona.

GironaEl president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, proposarà al ple sortir del patronat de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) després del discurs del rei Felip VI sobre Catalunya. Encara que personalment ja té la decisió presa, no vol avançar-se als esdeveniments fins que se celebri el ple. Tot i així, Espadalé ha dit que les paraules de Felip VI no li van semblar "correctes" i que s'esperava que el monarca "fes de mediador i d'àrbitre i intentés buscar solucions més que no pas crear problemes".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La intenció és que el ple de la Cambra que debati la continuïtat de l'ens al patronat de la FPdGi es convoqui aquesta mateixa setmana. En paral·lel, també hi ha altres patrons que han fet sentir el seu malestar a les xarxes socials. El director general de Metalquimia i impulsor de la Fundació per a la Creativació, Josep Lagares, ha fet una piulada on diu, literalment, "Vagi amb Déu, Majestat!".

La Cambra de Comerç de Girona va ser, de fet, una de les impulsores de la FPdGi, la fundació que treballa per al foment de l'emprenedoria entre els joves. L'entitat va néixer el març del 2009 –aleshores, Felip VI encara era príncep d'Astúries- i, a més de la Cambra, la van promoure també Caixa Girona, la Fundació Gala-Salvador Dalí i La Caixa.

Des de llavors, la Cambra de Comerç és patrona d'aquesta fundació. Quan es va crear, el ple va aprovar adherir-s'hi gairebé per unanimitat. Dels seus 46 membres, tan sols dos es van abstenir i un va votar-hi en contra. La situació avui dia, però, és diferent. Arran de les tensions derivades del procés, diversos membres del ple ja han demanat que la Cambra s'aparti de la FPdGi (que, d'ençà que Felip VI va passar a ser rei, porta el nom de la princesa Elionor).

El ple, aquest dijous o divendres

La intenció és que el ple de la Cambra de Comerç es convoqui aquesta mateixa setmana (aquest dijous o, a tot estirar, divendres). D'entrada, Espadalé ja ha demanat "no avançar esdeveniments" fins que no s'hagi celebrat, perquè està pendent de parlar i mantenir reunions amb el comitè executiu de la Cambra, amb els membres del plenari i també amb la FPdGi.

"Avui els missatges volen, i ja hem quedat que parlaríem seriosament de l'afer, tant la Cambra com la Fundació", ha precisat el president. "De moment, però, no puc concretar res més, perquè m'agradaria consensuar la meva visió amb els companys de la Cambra", ha afegit Espadalé.

stats