AEROLÍNIES
Economia 03/12/2010

La Cambra de Girona deixa de subvencionar Ryanair per la supressió de quotes

La Cambra gironina assegura que suprimir les aportacions obligatòries afectarà sobretot a les pimes, que són les principals usuàries dels serveis

Redacció
2 min

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Girona deixarà d'aportar diners per subvencionar la permanència de Ryanair a l'aeroport Girona-Costa Brava, després de la supressió de les quotes obligatòries que pagaven les empreses a les entitats camerals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'eliminació de les quotes obligatòries, amb les quals es cofinança en un 60% el pressupost les cambres de comerç, perjudicarà directament les petites i mitjanes empreses, que són les que reben la majoria dels serveis que presten les cambres, segons ha manifestat el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènech Espadaler.

Ha afegit que, si han de retallar el seu pressupost en més del 50%, no tindran recursos per destinar-los a projectes com Ryanair.

La Cambra de Comerç de Girona, amb la Diputació de Girona i la Generalitat, són les tres entitats que, segons el conveni vigent, han d'aportar recursos a Ryanair a canvi de publicitat i promoció turística.

L'acord estava a punt de renovar-se abans de les eleccions perquè la companyia mantingués els vols des de Girona, però ara amb aquesta nova situació pot quedar-se sense part del seu finançament.

"Això no podrà continuar; si ja teníem complicat finançar el que estava demanant Ryanair, ara la Cambra serà una de les que no podrà ajudar", ha afirmat Espadaler, que ha lamentat que la manca de recursos obligui a prendre aquesta decisió. Ha avançat que tampoc es podran mantenir altres aportacions a institucions firals i a l'auditori, entre d'altres.

La Cambra de Comerç preveia per a 2011 uns comptes de 3,2 milions d'euros, però si s'elimina l'obligatorietat de pagar quotes aquesta quantitat quedarà reduïda en dos milions d'euros.

Segons les Cambres de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós, de manera contradictòria amb l'objectiu que diu perseguir el govern quan retalla aquestes quotes, suprimir l'obligatorietat de les quotes perjudicarà la redistribució de riquesa que fan les empreses.

stats