Economia 20/02/2012

Cancel·lats 121 vols per la nova jornada de vaga de pilots d'Iberia

Iberia operarà aquest dilluns 200 vols, el 62% dels 321 programats, mentre que les cancel·lacions arriben al 38% de les operacions previstes, segons fonts de la companyia

Efe
2 min

MadridIberia ha cancel·lat aquest dilluns 121 vols per la vaga de pilots en contra de la creació de la filial de baix cost Iberia Express. A la vaga se sumen les aturades convocades pels sindicats minoritaris de personal de terra CTA i CNT, i el de tripulants (TCP) Stavla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb motiu d'aquesta nova jornada de vaga –la desena que hi ha des del passat 18 de desembre– s'han suspès sis vols més, quatre ahir i dos demà.

D'aquesta manera, Iberia operarà aquest dilluns 200 vols, el 62% dels 321 programats, mentre que les cancel·lacions arriben al 38% de les operacions previstes, segons fonts de la companyia.

Serveis mínims

Igual que en les jornades anteriors, els serveis mínims fixats pel ministeri de Foment protegeixen tots els vols entre la Península i les illes, tant les Canàries com les Balears, i el 50% dels vols nacionals que tinguin un temps de viatge superior a cinc hores. A més, el 25% dels vols peninsulars inferiors a cinc hores, així com el 50% dels vols a ciutats estrangeres a menys de sis hores.

Els més afectats

El segment més afectat per les cancel·lacions és el de rutes nacionals, amb 57 vols anul·lats, el 43% dels 134 que hi havia programats, mentre que entre els de recorregut internacional mitjà s'han suspès 56 operacions, el 39% d'un total de 142, i en el de llarga distància, 8, el 18% del total de 45.

La vaga a Iberia continuarà divendres que ve, 24, dia en què es cancel·laran 113 vols, i el dimecres, 29 de febrer, amb 130 vols anul·lats.

Protestes més dures

Amb motiu de l'última jornada d'aturada secundada, divendres passat, el sindicat de pilots Sepla i els de terra CNT i CTA-Terra van anunciar que "enduriran la vaga i les mobilitzacions" contra la creació d'Ibera Express, que iniciarà les seves operacions el pròxim 25 de març, si l'empresa "continua amb la negativa a negociar".

Per la seva banda, Iberia va deixar clar la setmana passada, després d'una nova reunió amb el Sepla, que la decisió de crear la filial per operar vols de curt i mitjà recorregut és "innegociable", ja que correspon exclusivament a l'equip de gestió.

stats