Economia 24/05/2019

La catalana Goin s’estrena a Itàlia i prepara nova ronda

Goin és una fintech que vol convertir-se en la guardiola digital dels seus usuaris

Paula Solanas
2 min
La catalana Goin s’estrena a Itàlia i prepara nova ronda

La start-up catalana Goin vol que els italians també aprenguin a estalviar amb el mòbil. L’aplicació financera amb seu a Barcelona acaba de llançar-se a aquest mercat, després d’estrenar la seva tecnologia a Espanya, on ja ha superat els 150.000 usuaris. Goin és una fintech que vol convertir-se en la guardiola digital dels seus usuaris. Per exemple, la plataforma permet arrodonir petits pagaments per estalviar la diferència en el seu compte dins l’aplicació o guardar-hi directament cada mes una part del salari. “Volíem obrir nous països i Itàlia quadrava per les semblances culturals, però també perquè ja teníem un director de finances i expansió italià”, explica David Riudor, cofundador i conseller delegat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per poder operar a Itàlia, l’aplicació -que compta amb una llicència d’entitat de pagaments- ha fet servir el passporting, és a dir, la política comunitària que permet a una companyia de qualsevol estat membre operar a la resta de països. “És relativament fàcil”, assegura Riudor. Per continuar aquesta expansió, ja pensa en altres mercats europeus veïns com França i Portugal. Goin reivindica que la seva estructura de start-up li permet introduir funcions que la majoria d’aplicacions mòbils dels bancs no poden assumir. Recentment, la plataforma també ha incorporat una eina perquè els usuaris estalviïn amb una sanció quan no compleixen l’objectiu de llevar-se a l’hora.

A banda de l’estalvi, Goin ofereix productes d’inversió automatitzada. Als inicis, l’aplicació es limitava al crowdlending de pagarés per a pimes, però també hi ha sumat els fons cotitzats -producte molt popular als Estats Units que reprodueix un índex- i les criptomonedes.

Més inversió per créixer

La start-up catalana va captar al gener una inversió d’1,6 milions de dòlars, que va liderar el fons especialitzat en tecnologia i finances Anthemis. De fet, aquesta va ser la primera inversió en una companyia espanyola del vehicle. Abans l’empresa havia aconseguit 625.000 euros de la gestora de capital risc madrilenya KFund i de diversos business angels.

Aquesta injecció va servir per ampliar la plantilla i preparar el terreny per a l’expansió, però Goin ja planeja una nova ronda de finançament d’entre quatre i deu milions per continuar creixent.

stats