Economia 11/11/2015

Catalunya, al 'top 3' de dinamisme empresarial: un 4,7% més de noves empreses al setembre

Dani Sánchez Ugart
1 min
POSADA AL DIA DEL SECTOR  La nova llei de comerç suposa una actualització de la modalitat comercial i també una posada en comú de les diferents normatives que fins ara estaven separades. No s’hi ha inclòs la regulació dels equipaments comercials per la por  que un recurs del govern espanyol al TC pogués tombar unes lleis que avui són vigents.

MadridEl nombre de noves societats mercantils va pujar un 4,7% a Catalunya al setembre, segons les estadístiques publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Això converteix el principat com a la tercera comunitat autònoma amb més dinamisme empresarial d'Espanya, per darrere d'Aragó i les Balears, si es considera el creixement de la natalitat respecte a l'any anterior.

Si per contra s'agafa el nombre total de noves empreses, i no l'evolució de la natalitat, les 1.072 noves empreses creades a Catalunya, la converteixen també en la tercera comunitat amb més natalitat empresarial, però per darrere, en aquest cas, de la Comunitat de Madrid i Andalusia.

Mentrestant, la mortalitat empresarial va anar a la baixa, amb un descens del 22% del nombre de societats dissoltes.

En el conjunt de l'Estat, el naixement de noves empreses va caure un 2,8%, mentre que la mortalitat també va descendir, un 3,9%.

stats