Economia 31/10/2012

Catalunya haurà de pagar 2.000 milions en interessos del rescat

Els 5.370 milions d'euros demanats al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) generaran uns interessos milionaris els propers deu anys, segons els càlculs de Mas-Colell

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat calcula que els 5.370 milions d'euros que ha demanat prestats al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) li poden suposar, en els pròxims deu anys, el pagament total d'uns 2.000 milions en interessos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament per informar de la sol·licitud al FLA, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha estimat en uns 300 milions anuals el cost en interessos d'aquest préstec.

Fonts del departament d'Economia de la Generalitat han matisat més tard que aquests 300 milions anuals en interessos corresponien a 2013 i 2014, perquè atès que hi ha dos anys de carència, aquests dos anys només s'abonaran interessos, però que a partir de 2015 es pagarà menys per interessos perquè es començarà a amortitzar, amb què al final del període la Generalitat estima que podria arribar a pagar uns 2.000 milions.

En qualsevol cas, la quantitat final dependrà del ritme d'amortització que se segueixi durant aquest període, i pot ser menor si es refinancen a càrrec del FLA crèdits anteriors que tenien interessos més elevats.

També la Generalitat sosté que, de l'endeutament total de l'Estat en aquest any, que xifra entorn dels 200.000 milions, corresponen a la Generalitat uns 8.700 milions, entre el FLA i les línies habilitades per l'Institut de Crèdit Oficial, un 3,7%.

stats