Economia 18/08/2014

El dèficit comercial català augmenta un 55%

Les exportacions creixen més a Catalunya que a l'Estat

Acn
1 min

MadridEl dèficit comercial català ha augmentat un 55% en els primers sis mesos de l'any per l'augment del consum intern, que ha suposat més importacions, i se situa en 5.961 milions d'euros. Malgrat això, les exportacions de Catalunya han crescut més que les del conjunt de l'Estat, ja que Catalunya registra un augment de l'1,8 % durant el primer semestre i Espanya un 0,5%.

Les empreses catalanes han exportat el primer semestre per valor de 29.769,5 milions d'euros, segons el ministeri d'Economia i Competitivitat. Mentre que les exportacions creixien aquest lleuger 1,8%, per la crisi que viuen les principals economies europees i alhora principals clients de les empreses espanyoles –França i Alemanya, especialment–, les importacions s'han situat en 35.731 milions, un 8% més que el primer semestre del 2013, com a resposta a l'augment del consum interior.

Catalunya continua sent la primera comunitat exportadora de l'Estat, amb un 25% del total. Per sectors, els productes químics van ocupar poc mes de 8.000 milions del total de les exportacions espanyoles durant el primer semestre, amb un increment de l'1,7% en relació amb el mateix període de l'any passat. Seguit dels productes químics hi ha el sector de béns d'equipament amb 5.308 milions i un creixement del 3,7%, i com a tercer sector de més pes en activitat exterior hi ha el sector de l'automòbil, amb 4.744 milions i un augment del 6,8%.

stats