Economia 29/04/2019

Catalunya, a la posició 243 del rànquing de regions amb menys atur de la UE

Amb un 11,5%, l'economia catalana va superar en 4,6 punts la mitjana europea el 2018

Leandre Ibar
1 min
ATENCIÓ ALS ATURATS 
 Una imatge d'usuaris fent  cua a les portes d'una de les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a Badalona.

BarcelonaCatalunya va ser la 42a regió amb més atur de la Unió Europea el 2018 d'un total de 285, segons dades de l'Eurostat. Això suposa que Catalunya, que va tancar l'any passat amb un 11,5% de l'atur, es troba entre el 16% de regions amb la desocupació més alta de la UE, segons dades publicades aquest dilluns per l'Eurostat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mitjana de la UE va ser del 6,9%, mentre que entre els països de la zona euro l'atur va ser del 8,2%. La mitjana espanyola es va quedar en el 15,3%.

El rànquing de regions l'encapçala el territori francès d'ultramar de Mayotte, amb un 35,1%, seguida per Ceuta, amb un 29%. De fet, tres regions espanyoles més es troben entre les deu amb més atur de la UE: Melilla, Extremadura i Andalusia. Aquestes deu regions es reparteixen en quatre estats membres: França, Espanya, Itàlia i Grècia.

A l'altre extrem, en canvi, Praga encapçala amb un 1,3% la classificació de les àrees amb menys atur, seguida per una altra regió txeca, la del Sud-Oest, amb un 1,5%. De fet, les deu regions amb menys atur també es concentren en quatre països: Txèquia, Alemanya, Hongria i el Regne Unit.

Amb l'atur de llarga durada, però, Catalunya millora les xifres europees, amb un 41% dels aturats sense feina durant més d'un any, 2,2 punts per sota de la taxa europea i set dècimes menys que l'espanyola.

Atur juvenil

Pel que fa a l'atur juvenil, Catalunya va tancar l'any passat amb un 27,7% dels joves entre 15 i 24 anys desocupats. Això suposa gairebé doblar la mitjana de la UE, que el 2018 es va situar en el 15,2%. La mitjana d'Espanya, en canvi, va ser del 34,3%, 6,6 punts per damunt de Catalunya.

stats