Economia 19/12/2016

Catalunya rep gairebé un terç dels viatgers 'low cost' a Espanya

El 65% dels passatgers internacionals que arriben als aeroports catalans ho fan en aerolínies de baix cost

Paula Solanas
2 min
Catalunya acapara quasi un terç dels viatgers ‘low cost’ a Espanya

BarcelonaCatalunya manté el títol de primera destinació de vols 'low cost' espanyola. Els aeroports catalans van acaparar al novembre un 29,7% dels passatgers que van arribar a l'Estat en aerolínies de baix cost, gairebé un de cada tres, segons les dades publicades aquest dilluns pel ministeri de Turisme i Energia. En total, van ser 690.672 viatgers els que van arribar a Catalunya, un 7,4% més respecte del mateix mes de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest creixement, però, és inferior al d'altres destinacions habituals del baix cost com Canàries (+18,2%), el País Valencià (+20,4%) o les Balears (+55,8%). Pel que fa a les dades acumulades, Catalunya va rebre en els primers 11 mesos de l'any fins a 10,6 milions de passatgers, un 11,2% més en comparació amb el mateix període del 2015. Aquesta xifra és gairebé el doble que la segona destinació més popular per als viatgers que volen gastar menys: les Balears, on hi va arribar un total de 5,8 milions de turistes 'low cost'.

El Prat continua sent la Meca del baix cost a Espanya i va acaparar un 28,5% dels passatgers. Fins al novembre 9,7 milions de passatgers han arribat a Barcelona a través de rutes econòmiques. Tot i així, el ritme de creixement del 12,9% de l'aeròdrom català no és el més destacat de l'Estat.

La condemna del Prat

En el conjunt d'Espanya, les companyies aèries de baix cost van transportar 37,8 milions de passatgers fins al novembre, un 12,9% més. En aquest sentit, el pes d’aquests passatgers es divideix a parts iguals (al 50%) amb els que provenen d'aerolínies tradicionals, d’acord amb l’informe del ministeri. El trànsit aeri de baix cost continua sent una partida a tres i les grans companyies del sector (Ryanair, Easyjet i Vueling) van concentrar un terç dels passatgers.

Madrid lidera en aerolínies tradicionals

El Regne Unit i Itàlia van liderar l'arribada de turistes de baix cost a Espanya fins al novembre. Els passatgers britànics van suposar un 36,5% del total amb 13,8 milions de passatgers, mentre que els italians es van quedar en un 11,8%, amb 4,5 milions.

Els passatgers que arriben en aerolínies tradicionals també van créixer a Catalunya al novembre, però lluny dels registres de Madrid. Els aeroports catalans van rebre un 8,8% més d'aquest tipus de viatgers, un total de 360.812 persones. No obstant això, la comunitat madrilenya va superar el milió de turistes en aerolínies tradicionals i acapara el 40,8% del sector. Tres de cada quatre viatgers que aterren a Barajas ho fan en aquests vols.

stats