Economia 22/07/2014

El FROB considera que alguna oferta per CatalunyaCaixa era "inacceptable"

No especifica si era la del Santander o la de CaixaBank. Tot i tenir valors positius, pel fons eren "molt discutibles"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl Banc Santander o CaixaBank haurien fet una oferta "molt discutible i fins i tot inacceptable" per quedar-se amb CatalunyaCaixa. Així ho han afirmat aquest dimarts fonts del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que han qualificat el resultat de la venda de la històrica entitat catalana al BBVA per 1.187 milions d'euros com a "bo, sense oblidar que no ha estat possible compensar els diners injectats".

El FROB ha atacat durament els gestors de l'entitat abans de la nacionalització, després de les crítiques per haver recuperat una part minsa del rescat de 12.052 milions d'euros. "Quan avui es parla de les pèrdues també s'ha de tenir en compte l'ahir, resultat d'una gestió imprudent de l'entitat", han assenyalat les mateixes fonts.

En aquest sentit, han recordat que s'ha intentat vendre CatalunyaCaixa al més aviat possible perquè, segons el FROB, com "més temps passa, menor és el preu" que es pagarà per l'entitat. Brussel·les havia donat de marge a l'Estat per vendre l'entitat catalana fins al 2016.

stats