FINANCES
Economia 10/03/2014

El jutge obliga CatalunyaCaixa a readmetre a Todó i Masana o a indemnitzar-los amb 1,2 milions

Els dos directius –que eren el president i el conseller delegat de l'entitat– van ser acomiadats de forma improcedent, segons la sentència, que es pot recórrer.

àlex Font Manté
2 min
L'expresident de CatalunyaCaixa, Adolf Todó. PERE VIRGILI

BarcelonaCatalunyaCaixa ha de readmetre Adolf Todó i Jaume Masana, expresident i ex conseller delegat de l'entitat, o indemnitzar-los amb 600.000 euros a cada un. Així ho estableix una sentència dictada aquest dilluns pel Jutjat Social número 8 de Barcelona, que considera que els acomiadaments d'aquests dos directius va ser improcedents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El jutge diu que totes dues parts, l'entitat i els exdirectius, hauran de pactar si prefereixen la readmissió o la indemnització. En cas que no hi hagi acord, s'estableix que Todó i Masana cobrin la indemnització esmentada.

La sentència no és en ferm i l'Estat, que és qui controla l'entitat i va decidir acomiadar tots dos directius, té l'opció de presentar un recurs. Un portaveu de CatatalunyaCaixa ha assegurat que el recurs es presentarà. El mateix portaveu ha confirmat, a més, que Todó i Masana no van cobrar "res" en ser acomiadats.

Aquesta sentència no té relació amb l'altre cas pel qual estan imputats Adolf Todó, Narcís Serra i més de 50 consellers de l'entitat. En aquell cas, s'està analitzant la legalitat dels augments salarials de la direcció quan CatalunyaCaixa ja estava en prou mal estat com per necessitar ajudes públiques.

El consell de l'entitat, que té l'Estat com a accionista únic, va considerar que els acomiadaments de Todó i Masana –a qui va acusar de mala gestió– eren procedents, però el jutge no ho considera provat i, per tant, els ha declarat improcedents. Todó sempre ha culpat Josep Maria Loza, que va ser director general de Caixa Catalunya abans de la seva arribada, dels mals de l'entitat, que acabar nacionalitzada.

És altament improbable que els dos directius tornin a treballar a l'entitat, ja que Adolf Todó ha estat substituit per un altre president –José Carlos Pla– i Jaume Masana va trigar poc temps en trobar feina. Actualment treballa a La Caixa com a director territorial de Catalunya.

stats