Economia 08/10/2019

Cellnex compra les torres de l'anglesa Arqiva per 2.200 milions d'euros

La companyia ha anunciat una ampliació de capital per dur a terme l'operació

Ara
2 min
Abertis Telecom es va batejar amb el nom de Cellnex a principis d’abril per preparar aquest debut als parquets.

BarcelonaCellnex Telecom ha arribat a un acord per quedar-se amb la divisió de telecomunicacions de la companyia britànica Arqiva per 2.000 milions de lliures (uns 2.200 milions d'euros). L'acord suposa l'adquisició d'uns 7.400 emplaçaments de propietat i els drets de comercialització d'aproximadament 900 més repartits per tot el Regne Unit. Així, segons ha comunicat la mateixa empresa, Cellnex es convertirà en el principal operador independent d'infraestructures de telecomunicacions sense fil al país en qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord també inclou concessions d'ús del mobiliari urbà per tal que la companyia desplegui la seva infraestructura de telecomunicacions en 14 districtes de Londres. Aquest acord, assenyala la companyia catalana, és un factor clau per a l'expansió i "necessària densificació" de les xarxes de comunicacions en el marc de l'arribada del 5G. La decisió empresarial se suma al moviment executat el passat juliol: una aliança amb BT que feia a Cellnex obtenir els drets d'explotació i comercialització de 220 torres de telecomunicació a tot el Regne Unit.

Per tal d'executar aquesta nova operació, la companyia ha anunciat també que durà a terme una ampliació de capital per un import de 2.500 milions d'euros. Cellnex emetrà, així, unes 86.000 noves accions –representatives d'aproximadament un 29% del total del seu capital social actual– a 0,25 euros cadascuna.

"Més enllà de l'acord per a l'adquisició de la divisió de telecomunicacions d'Arqiva, seguim analitzant activament oportunitats de creixement en pràcticament tots els mercats en què ja operem", explica Tobías Martínez, conseller delegat de l'empresa. "L'objectiu és consolidar i ampliar la nostra posició en els set països on estem presents sense deixar de vigilar projectes que puguin sorgir en altres mercats europeus", afegeix.

Cellnex lidera les pujades de l'IBEX 35 aquest dimarts i es dispara a borsa a primera hora del matí un 4,56%. La companyia ha fet l'anunci de l'acord abans de l'obertura del mercat, i en començar la negociació els seus títols pujaven fins als 39,640 euros per acció.

stats