Economia 12/07/2016

Cellnex entra a França amb la compra de 230 torres per 80 M€

Júlia Manresa
2 min
Cellnex entra a França amb la compra de 230 torres per 80 M€

Cellnex Telecom no s’ha aturat després que s’encallés la seva última operació a Itàlia, amb la frustrada compra d’Inwitt, la filial de torres de telefonia de Telecom Italia. La filial segregada del negoci de telecomunicacions d’Abertis ha aterrat al mercat francès després de comprar 230 torres de telefonia mòbil a Bouygues Telecom per 80 milions d’euros. Segons va comunicar ahir, Cellnex calcula que aquesta operació li aportarà 6,9 milions d’euros en ingressos cada any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, aquest acord preveu una segona fase, que s’hauria de tancar a finals d’any, i que ampliarà el catàleg d’emplaçaments adquirits fins a 500. Per xifra de negoci, Bouygues Telecom és el tercer operador francès i compta amb infraestructures repartides principalment per zones rurals i suburbanes. De fet, en total, aquesta empresa francesa té 11.000 torres de comunicació però en els últims anys ha començat un procés de separació i venda dels seus actius no estratègics en infraestructures, i és aquí on s’emmarca aquesta operació.

La compra, segons el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, obre la porta a altres àmbits d’interès, com la construcció de nous emplaçaments a demanda o el desplegament de les anomenades small cells per donar servei a la banda ampla en mobilitat.

Expansió per Europa

L’entrada al mercat francès arriba després que Cellnex s’expandís també a Holanda amb la compra de Protelindo per 109 milions, en una operació que va culminar fa unes setmanes. “Aquest era l’objectiu que en bona mesura justificava la sortida a borsa de la companyia fa un any: guanyar en flexibilitat i marge de maniobra per aprofitar les oportunitats que enteníem que el mercat ens oferia i que estem veient confirmades amb operacions com la de França, o les més recents de CommsCon a Itàlia i Protelindo a Holanda”, va assegurar Reynés.

En la que va ser la seva primera junta d’accionistes, el 30 de juny, el president de Cellnex, Francisco Reynés, va reiterar els objectius de l’empresa de continuar creixent als principals mercats europeus, fins i tot malgrat el Brexit, un escenari que la companyia no veu com un obstacle, ja que en última instància abarateix les compres al Regne Unit.

stats