Economia 10/09/2019

Cellnex compra l'operador de torres de telecomunicacions irlandès Cignal per 210 milions

La firma opera en 546 emplaçaments i preveu desplegar-ne 600 en set anys

Ara
2 min
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez

BarcelonaCellnex ha arribat a un acord amb InfraVia Capital Partners per adquirir l'operador de torres de telecomunicacions irlandès Cignal per 210 milions d'euros, segons ha anunciat el grup aquest dimarts. Cignal opera actualment en 546 emplaçaments a Irlanda, que passa a ser el setè país on Cellnex desenvolupa la seva activitat a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La firma irlandesa ha ampliat "significativament" la seva cartera d'actius des de la seva creació el 2015, després de l'adquisició inicial de 300 torres de telecomunicacions.

Els contractes de Cignal amb clients tenen una durada mitjana de vint anys. La companyia també té previst desplegar fins a 600 nous emplaçaments els pròxims set anys (2026), amb una inversió addicional d'aproximadament 60 milions d'euros. En el moment que estiguin desplegats tots aquests nous emplaçaments, Cellnex calcula que es generarà un resultat brut d'explotació (ebitda) addicional de prop de vint milions d'euros per al grup.

Irlanda compta actualment amb un parc de 4.500 emplaçaments de telecomunicacions, aproximadament el 60% dels quals estan controlats pels operadors mòbils (Vodafone, 3 i Eir) i el 40% els gestionen diferents operadors de torres de telecomunicacions, fins a un total de vuit, inclòs Cignal.

"Amb Cignal no només integrem un dels principals operadors independents d'infraestructures de telecomunicacions a Irlanda, amb un equip de gestió professional i experimentat. Apostem més per un creixement coherent a Europa", ha ressaltat el conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez.

Cinquena operació de creixement aquest any

En els nou primers mesos del 2019 Cellnex ha arribat a acords de creixement que el portaran a ampliar, un cop tancats, en prop de 16.000 el nombre d'actius als països europeus on la companyia és present.

Al maig la companyia va anunciar un acord d'abast europeu amb Iliad –a França i Itàlia– i amb Salt a Suïssa que suposarà incrementar en 10.700 els emplaçaments (5.700 a França, 2.200 a Itàlia i 2.800 a Suïssa), amb una inversió de Cellnex de 2.700 milions d'euros.

stats